درباره نشریه

تا چند دهه قبل، «مهدویت» یکی از آموزه‌های دینی و شیعی هم‌ردیف سایر آموزه‌های دین اسلام تلقی می شد و بسیاری از اندیشمندان جایگاه ویژه و ممتازی برای آن قائل نبودند؛ اما امروزه بی‌تردید موعودگرایی، مهدویت و مباحثی در این زمینه‌ها، از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که معادلات جهان را تحت تأثیر قرارداده و مورد توجه جهانیان هستند. از طرفی با پیشرفت و گسترش وسایل ارتباطی و فضای مجازی، تبلیغ و بیان آموزه‌های اصیل مهدوی از سرچشمه زلال معارف قرآن و اهل‌بیت:، در بستر فضای مجازی بیش از گذشته ضروری می‌نماید.

 مرکز تخصصی مهدویت، به منظور معرفی فرهنگ مهدویت، در سال 1389 به راه اندازی مجله الکترونیکی «سپیده سحر» اقدام کرد.

«سپیده سحر» با محوریت پژوهش‌ها و مقالات علمی تولید شده در مرکز تخصصی مهدویت، قشر فرهیخته دانشگاهی و حوزوی را که علاقه‌مند هستند در زمینه مهدویت کار کنند، مخاطب قرار داده و در اقدامی جدید، سه بخش دیگر به نشریه اضافه کرده است: در بخش اول، پایان‌نامه‌های مختلف مهدوی در مراکز حوزوی و دانشگاهی را منعکس می‌کند؛ در بخش دوم، موضوعات مختلف مهدوی را برای پژوهش و تحقیق به علاقه‌مندان ارائه می‌کند؛ بخش سوم مجله نیز به معرفی تازه‌های نشر مهدوی می‌پردازد. در این بخش، کتاب‌هایی که در زمینه مهدویت منتشر خواهند شد، معرفی می‌شوند.

در سال 1398 و از شماره 43 به بعد، مجله با هدف ارتقای کیفی و پس‌ از کسب مجوزهای لازم، در قالب فصلنامه علمی-تخصصی با نام جدید «مطالعات مهدوی» و در دو شکل کاغذی و مجازی منتشر گردید، و تاکنون به لطف خداوند متعال و با عنایت حضرت ولی‌عصر4 تعداد 54 شماره با بیش ‌از 277 مقاله علمی تخصصی به جامعه علمی و علاقه‌مندان این عرصه ارائه ‌کرده است. در ادامه، با توجه به ارائه گسترده مطالب ضروری در طول این دوره سیزده ساله، هیئت تحریریه با هدف تعمیق علمی مقالات، تصمیم گرفتند مجله مذکور به‌ صورت دو فصلنامه منتشر گردد.

 در پایان دست همکاری همه پژوهشگران علاقه‌مند به مباحث مهدویت را می‌فشارم و از آثار و مقالات علمی عزیزان استقبال می‌کنم. همچنین برخود لازم می‌دانم از مدیر مرکز تخصصی مهدویت، مدیر مسؤول مجله، مدیر داخلی مجله و هیئت تحریریه که در طول این سال‌ها زمینه‌ساز و دست‌اندرکار فعالیت این نشریه بودند تشکر کنم و امیدوارم تلاش همه عزیزان مورد رضایت پروردگار قرار گیرد.